Stel cookie voorkeur in

De jeugdgezondheidsdienst van de GGD

Wie zijn wij en wat doen wij?
De afdeling Jeugdgezondheidszorg (JGZ) kan u en de school steunen bij het begeleiden van de gezondheid en ontwikkeling van uw kind. Iedere school heeft een vast JGZ-team. Het team bestaat uit een jeugdarts, sociaalverpleegkundige en een assistente JGZ.

Hoe doen wij dat?
Als uw kind in groep twee zit, wordt u met uw kind uitgenodigd voor een Preventief Gezondheidsonderzoek (PGO). In groep 6 vindt een screening op school plaats, evenals in klas twee van het voortgezet onderwijs. Als uw kind hiervoor aan de beurt is, ontvangt u bericht en informatie over de inhoud van het onderzoek.
In het jaar dat uw kind negen wordt, ontvangt hij/zij een uitnodiging voor het halen van een DTP- en BMR-prik.

Het is natuurlijk altijd mogelijk buiten deze reguliere contacten om een afspraak te maken met het JGZ-team. (Zie onderstaand adres)
Op sommige scholen houden wij een spreekuur voor ouders en leerlingen. ook hebben wij regelmatig overleg met de leerkrachten en interne begeleiders
 

Waarvoor kunt u komen?
Met vragen over gezondheid, groei, ontwikkeling, vage lichamelijke klachten (bijvoorbeeld onbegrepen hoofd- en buikpijn), gehoor, gezichtsvermogen, opvoeding, zindelijkheid, slapen, gedrag, eten/voeding enz.

Wat doet de GGD nog meer?
Wij ondersteunen leerkrachten bij het uitvoeren van gezondheidsprojecten. Allerlei onderwerpen, van genotsmiddelen tot tandzorg en pesten kunnen aan bod komen. Ook verzorgen wij cursussen voor docenten en lenen wij voorlichtingsmaterialen uit.
Als ouder krijgt u informatie via ouderavonden, folders en cursussen (bijvoorbeeld "Opvoeden: zó!")
Het is prettig dat een school in elk opzicht gezond is. Kinderen en leerkrachten voelen zich dan prettiger en kunnen beter functioneren. daarom adviseert de GGD scholen over bijvoorbeeld veiligheid, hygiëne, infectieziekten, omgaan met elkaar, pesten en snoepen.

Het JGZ-team bestaat uit:
Jeugdarts: Mevr L Postmes
Assistente: Mevr I Stevens
Sociaal verpleegkundige: Mevr G Brommer
Adres: "Maria-oord"
Mariastraat 28
2181 CT Hillegom
Telefoon: 0252 523 552
Fax: 0252 528 153
Telefonisch spreekuur: 's maandags van 16.00 - 17.00 uur